Zwangerschap

Een lokale werkgroep zwangerschap werkte hard aan een eigen zorgprotocol. Hiervoor maakten we gebruik van de bestaande protocollen van Domus Medica en van die van de werkgroep van het LMN Antwerpen-Oost.

Bekijk hier het protocol van de werkgroep Noord Antwerpen en bewaar zeker de kalender. Een papieren versie bestaande uit een stevige bundel en een aparte steekaart met kalender kan u verkrijgen door te mailen naar Sandra Aernouts.  

Wanneer u als zorgverlener het protocol gebruikt is het steeds de bedoeling de kalender éénmaal af te drukken en bij het zwangerschapsboekje van Kind en Gezin te voegen. Deze en alle andere afspraken leest u best rustig na in het protocol.

Om zeker te zijn van de kwaliteit van de zorg die we samen willen bieden aan de zwangere vrouw, is het noodzakelijk vertrouwen in elkaar te hebben en goed te communiceren. Wij zijn hiervoor voortdurend bezig met het in kaart brengen van de zorgverleners die zich binden aan het protocol. De lijsten van deze zorgverleners worden in beperkte kring gedeeld. Zo krijgen de gynaecologen de lijsten van huisartsen en vroedvrouwen toegestuurd en vice versa. Bent u zelf zo'n zorgverlener, aarzel niet om dit actief met ons te delen, zo kom je mee op de lijst.