Bewegen op Verwijzing

Dagelijks bewegen: soms denken we er te weinig tijd voor te hebben of is de goesting er niet. Beperkte (financiële) kansen verhogen de drempel nog meer. Maar wat als je gezondheid eronder lijdt?

Het Instituut Gezond Leven ontwikkelde daarom het project Bewegen Op Verwijzing . Samen met heel wat partners maakten we het waar voor bijna de hele regio Noord Antwerpen.

Voor wie

Huisartsen kunnen vanaf 1 januari 2018 patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar de ‘Bewegen op Verwijzing-coach’. De handleiding voor huisartsen wordt spoedig gepubliceerd.

Ontdek hier de coach uit jouw buurt.

Waarom?

BOV wil de ‘zittende’ Vlaming aan het bewegen krijgen. Meer bewegen en minder lang stilzitten is immers een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen. In overleg met de BOV-coach krijgt de patiënt een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt.

Praktisch

Prijs

Wat kost een coaching in de Antwerpse districten?

Patiënten met een verhoogde tegemoetkoming, een traject schuldbemiddeling of een leefloon is coaching gratis.

Voor alle andere Antwerpse burgers geldt €5 per kwartier individuele begeleiding en €1 per kwartier groepsbegeleiding.

Wat kost een coaching in Schoten?

Patiënten met een verhoogde tegemoetkoming kunnen terecht bij de coach voor voor €1 per kwartier of €0,5 per kwartier groepsbegeleiding.

Voor alle andere burgers uit Schoten geldt €5 per kwartier individuele begeleiding en €1 per kwartier groepsbegeleiding.

Waar gaat de coaching door?

Steeds bij de patiënt in de buurt. Zo zijn er in elke postcode een (aantal) locaties waar je terecht kan. Is het voor je patiënt echt niet mogelijk om er te geraken of  is het te spannend om de locatie voor de eerste keer binnen te stappen, dan komt de coach ook op huisbezoek.  

Plaats 

Locatie

 2030:

CAW Luchtbal

 2170:

't Dokske  

 2180:

Huisartsenpunt A 

 2040:

LDC Molengeest

 2900:

LDC 't Cogelshof - LDC 't Dorp

 

Let op: De coaching is steeds op afspraak en kan niet zonder verwijsbrief van je huisarts. Afspraak maken kan per sms.